Douwenocht

Alles over ondernemen

Zo vind je het beste schoolmeubilair voor jouw school

schoolmeubilair

In elk huis, elk soort bedrijf en elke organisatie heb je meubilair nodig. Dat is natuurlijk niet anders op scholen. Ook schoolmeubilair moet degelijk en comfortabel zijn. Het moet echter aan nog meer eisen voldoen, juist omdat het dagelijks door kinderen wordt gebruikt.

Wat je nodig hebt

Een klas is gevuld met tafels en stoelen. Je hebt dus allereerst voor elk kind een tafel en stoel nodig. Daarmee ben je natuurlijk nog niet klaar. In een pauzeruimte of aula wil je namelijk ook tafels en stoelen hebben, en misschien wel van een ander formaat. Daarnaast zijn kasten belangrijk en heb je in kleuterklassen vaak speciale kastjes nodig. Kleuters hebben natuurlijk ook andere maten nodig dan leerlingen in groep 8. Daarmee komen we gelijk bij het volgende punt.

schoolmeubilair

Kinderen groeien snel

Kinderen groeien met name in de basisschoolleeftijd erg snel. Het is daarom belangrijk dat je veel verschillende maten van het meubilair hebt. Ook binnen een klas kan het zo zijn dat het ene kind een andere maat stoel nodig heeft dan het andere kind. Kinderen groeien nu eenmaal niet allemaal even hard. Zorg daarom dat je altijd meerdere maten in de school hebt wat betreft de stoelen maar ook de tafels. Een te hoge of lage tafel is voor een dag geen probleem maar kan op termijn fikse problemen veroorzaken. Het is bijvoorbeeld niet goed om telkens voorovergebogen over je tafel te hangen omdat deze eigenlijk veel te laag is. Aan de andere kant is het ook niet gezond wanneer je teveel met je schouders omhoog zit omdat je tafel te hoog is. Daarom zijn die verschillende maten zo belangrijk.

Comfort en gemak

Een stoel voor een kind mag best comfortabel zijn. Het gaat echter in eerste instantie om gemak. Daarmee wordt bedoeld gemak voor de schoonmaak en gemak voor het kind. Morsen is veel aan de orde bij kinderen dus een stoel van plastic of kunststof is dan aan te raden.