Douwenocht

Alles over ondernemen

Wat kun je doen met een lasdraad?

Böhler lasdraad

Een Böhler lasdraad en lassen kunnen niet zonder elkaar, wil je lassen dan heb je een lasdraad nodig. Maar niet iedere draad is geschikt voor dezelfde werkzaamheden, we kunnen de draden scheiden in een aantal groepen en werkzaamheden. Flux lasdraad oftewel gevuld lasdraad, RVS lasdraad, MIG of co2 lasdraad en aluminium lasdraad. Ieder soort lasdraad is te gebruiken voor een andere manier van lassen, of voor andere materialen. We gaan je precies uitleggen waarvoor je de verschillende soorten kan gebruiken tijdens laswerkzaamheden.

Gasloos lassen

Wil je geen gasfles gebruiken met gas tijdens het lasse dan is een  Böhler  gevulde lasdraad geschikt om mee te lassen. De draad is hol van binnen en voorzien van poeder wat de functie van het gas overneemt. De draad wordt ook wel poeder draad genoemd of gasgevuld draad, al is deze benaming niet goed want er zit geen gas in. RVS lasdraad past op de meeste apparaten, voor een professioneel resultaat heb je 98/2 nodig. Na het lassen kun je lassen polijsten of slijpen, met speciale beitspasta is beitsen ook mogelijk. 

Böhler lasdraad

Plaatmateriaal lassen

Voor het lassen van plaatmaterialen maak je gebruik van MIG of co2 lasdraad, de rollen zijn verkrijgbaar in variërende lengtes. Kleine rollen op 10 cm haspels maar ook op grotere haspels van 30 cm bijvoorbeeld. Cusi  Böhler  lasdraad zijn kleine rollen lasdraad die op een spoel zitten van 10 cm, bij deze lasdraad dien je 100% Argon te gebruiken. Door het lagere smeltpunt wordt er in de las minder warmte gebracht. Ook wordt er een niet roestgevoelig toevoegmateriaal gebruikt.