Douwenocht

Alles over ondernemen

Wat kan je allemaal doen in een trainingslocatie?

Trainingslocaties zijn er in allerlei varianten. De meeste trainingslocaties hebben tafels en stoelen staan, die worden dan ook vaak gebruikt. Maar je kan de tafels en stoelen in een trainingslocatie ook helemaal negeren. Een locatie kan je helemaal veranderen naar jouw wens, zodat elke vorm van training erin past.

De klassieke trainingslocatie

Meestal staan de tafels en stoelen ovaalvormig gericht naar een presentatie scherm. In deze vorm worden vaak trainingen gegeven waarbij je echt achter je laptop zit en misschien wel diep in de boeken. Er is meestal één iemand aan het woord, hij of zij geeft dan de training. De rest van de groep volgt en luistert en doet wat er moet gebeuren.

De creatieve trainingslocatie

Een creatieve trainingslocatie is een locatie die er iets anders uitziet dan de bovenstaande klassieke locatie. De creatieve locatie heeft niet zozeer één gericht punt waar alle tafels en stoelen naar gericht zijn. De tafels en stoelen worden hier vaan op een creatieve manier neergezet, denk hierbij bijvoorbeeld aan een vierkant of aan een cirkel. Hierbij kijken alle aanwezigen naar elkaar. Op deze manier is er ook niet één iemand die aan het woord is, maar is de hele groep betrokken bij de training. Binnen deze vorm van training gaat het om een actieve deelname van de mensen die de training volgen.

Een trainingslocatie zonder tafels en stoelen

Een training kan natuurlijk ook plaatsvinden zonder een tafel en/of stoelen. Tijdens zo’n training wordt er bijvoorbeeld veel gebrainstormd en is het de bedoeling dat iedereen zeer actief is. Ook kunnen zulke trainingen gebruikt worden voor teambuilding. Er kunnen dan bijvoorbeeld vertrouwensopdrachten uitgevoerd worden. Denk aan een geblinddoekt iemand door de ruimte leiden met alleen je stem. Hierbij heb je geen tafels en stoelen nodig.

De totaal tegenovergestelde vorm van een klassieke trainingslocatie

Een trainingslocatie die compleet het tegenovergestelde van een klassieke trainingslocatie is, is een trainingslocatie waarin bijvoorbeeld yoga of meditatie gegeven wordt. Een trainingslocatie zoals deze kunnen vaak dezelfde trainingslocaties zijn als die van een klassieke locatie, alleen zijn dan alle tafels en stoelen uit de zaal verwijderd. Een yogales of meditatieles kan soms erg goed zijn om even te ontsnappen van het drukke leven. Je kan dan volledig tot rust komen. Dit is misschien leuk om te doen met een groep collega’s om even de stress te verminderen en een relax middagje te hebben. Dit kan bijvoorbeeld voor het weekend op een vrijdag middag.