Douwenocht

Alles over ondernemen

Wat is SEO?

Doorgroeien

Het kan niet anders dan dat je wel eens wat gehoord hebt over SEO. Wat is SEO nou eigenlijk? De letterlijke SEO betekenis is Search Engine Optimization, zoekmachine optimalisatie in het Nederlands dus. SEO marketing 2021 behoort ook bij de zoekmachine optimalisatie en is in feite alles wat je doet om te zorgen dat je website zo hoog mogelijk getoond wordt in de organische zoekresultaten van de zoekmachines. In Nederland hebben we het dan in zo’n 95% van de gevallen over Google, maar daarnaast zijn er ook zoekmachines zoals Bing en DuckDuckGo. Deze organische zoekresultaten vind je op de zoekresultaten-pagina’s.

Hoger in Google

SEO marketing bureau 2021 helpt je. Om dat te bereiken kunnen je verschillende middelen inzetten. Het begint natuurlijk bij de juiste content. Alles wat jij online vertelt, moet de klant helpen in zijn zoektocht. Is jouw website daarvoor goed ingericht? Zijn de teksten geschreven vanuit het perspectief van een zoekende klant? Ga eens kijken wat er te verbeteren valt. Vervolgens kunnen eventuele copywriters jou er verder mee helpen.

Maar ook op de achtergrond zijn vaak technische zaken te optimaliseren. De structuur van de website, de laadsnelheid… Het speelt allemaal mee bij de beoordeling door Google. SEO  kan helpen om dat te verbeteren. Als de inhoud en opzet van de site helemaal in orde is, kunnen ze werken aan linkbuilding. Daarbij kijken ze welke belangrijke sites bereid zijn naar jouw pagina’s te linken.

Optimalisatie heel belangrijk

Als SEO marketeer 2021 weet je als geen ander dat lokale zoekmachine optimalisatie steeds belangrijker wordt. Kort door de bocht doet de voorpagina van jouw website er niet meer toe. Mensen gaan in Google op zoek naar jouw branche of organisatie en nemen vanuit daar contact met jou op. In 2021 was de verwachting dat consumenten nog mobieler zouden worden en meer op zoek gaan naar lokale bedrijven.