Douwenocht

Alles over ondernemen

Wat doet een middelbaar veiligheidskundige (MVK)?

Hoe u de veiligheid van uw bedrijf goed kunt laten bewaken?

Veiligheid gaat voor alles. Dat bent u als ondernemer aan uzelf en uw medewerkers verplicht. Wat voor werkzaamheden u daarbij laat doen en wat de aard van uw werk ook is; er mag niemand gevaar lopen op welke manier dan ook. Dan is het handig, of zelfs noodzakelijk om een middelbaar veiligheidskundige in huis te hebben of in te huren.

Voordelen van een veiligheidskundige

Het in huis halen van een middelbaar veiligheidskundige (MVK) levert u een aantal voordelen voor uw bedrijf op. Hij of zij kan u ondersteunen en adviseren bij het ontwikkelen van een intern veiligheidsbeleid. Verder zorgt deze veiligheidskundige ervoor dat de veiligheid in en van uw bedrijf wordt bewaakt en dat er wordt gezocht naar verbeterpunten op veiligheidsgebied.

Wat biedt een middelbaar veiligheidskundige nog meer?

Wanneer u voor de diensten van een Middelbaar veiligheidskundige kiest, kunt u verder ook rekenen op een zeer degelijke en constructieve ondersteuning. Naast de hierboven al aangeven diensten kan een middelbaar veiligheidskundige ook een meerwaarde betekenen voor organisaties die bijvoorbeeld hulp nodig hebben bij het coördineren en uitvoeren van veiligheidsinspecties (RI&E) en audits. Ook periodiek overleg dat te maken heeft met veiligheid en gezondheid kan de veiligheidskundige voor u realiseren. Vinden er zo nu en dan incidenten plaats binnen uw onderneming? Ook dan is de middelbaar veiligheidskundige de persoon die daarvan de oorzaken en impact van deze incidenten op het bedrijf en de medewerkers onderzoekt en in kaart brengt.

Middelbaar veiligheidskundige inhuren die bij uw organisatie past

Steeds meer organisaties kiezen voor het inhuren van een MVK. Heeft u er ook wel oren naar en past het ook binnen uw plannen? Schakel er dan gerust één in. Wilt u meer blogs lezen over veiligheid? Klik dan op deze link.