Douwenocht

Alles over ondernemen

Waarom EH3 eHerkenning een goed idee kan zijn

planningssoftware

Online kunnen inloggen bij allerlei instanties en organisaties kan erg prettig zijn. Op die manier kun je er namelijk voor zorgen dat je allerlei gegevens eenvoudig kan opvragen, maar is het ook mogelijk om veel zaken eenvoudigweg online te regelen. Mocht er iets zijn veranderd in je inkomen of mocht je iets door moeten geven, dan kan dit veelal snel en veilig online gedaan worden. Om ervoor te zorgen dat je gegevens ook echt veilig zijn en niet zomaar door iedereen ingezien kunnen worden, is een goede en veilige inlogmethode wel van belang. Hier komt EH3 eHerkenning dan dus ook heel goed van pas.

Hoe vraag je EH3 eHerkenning aan?

Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is hoe je aan EH3 eHerkenning kunt komen. Het is namelijk niet zo dat iedereen dit automatisch al heeft. Gelukkig is het aanvragen van deze manier van inloggen niet zo lastig. Je kunt dit als je wil namelijk helemaal online doen. Je hoeft hier je huis dus vaak niet voor uit. Je kunt er echter ook voor kiezen om een deel van de gegevens met de post op te sturen als je dat prettiger vindt. Zo is er altijd wel een manier die voor jou fijn is.

Hoe werkt EH3 eHerkenning?

Verder kun je je ook afvragen wat het voordeel is van EH3 eHerkenning ten opzichte van veel andere inlogmethoden. Dit heeft ermee te maken dat deze manier van inloggen vaak een stuk veiliger is dan andere manieren van inloggen. Je maakt namelijk nog steeds gebruik van een gebruikersnaam en een wachtwoord, maar daarnaast heb je nog een extra stap die je moet ondernemen. Zo moet je bijvoorbeeld via je telefoon nog toestemming geven of krijg je een bepaalde code doorgestuurd. Op die manier wordt het voor criminelen nog een stuk lastiger om zich als jou voor te doen.

Verschil met EH2+

Ook is het goed om te weten dat er verschillende betrouwbaarheidsniveaus zijn. Je kunt er ook voor kiezen om EH2 of EH2+ aan te vragen. Dit zijn ook manieren om in te loggen, maar deze zijn ietsje minder betrouwbaar dan EH3 eHerkenning. Zo wordt er bij EH2+ niet een face-to-face-controle uitgevoerd op basis van je paspoort of identiteitsbewijs. Je zou je dus in theorie misschien nog als iemand anders kunnen voordoen als je voor EH2+ kiest. Bij EH3 is dit niet het geval en dit kan dan dus ook de betere optie zijn voor jou.

Het meest gebruikte betrouwbaarheidsniveau

Als je op zoek bent naar het betrouwbaarheidsniveau waar je het meeste mee kunt, dan is EH3 eHerkenning geen slecht idee. Veel organisaties of instanties vereisen namelijk al dat je gebruikmaakt van dit betrouwbaarheidsniveau. Verder is de kans zeer groot dat dit in de toekomst alleen maar meer en meer gaat worden. Mocht je dus een beetje voorbereid willen zijn op wat er komen gaat, dan kan het geen kwaad om eens goed te kijken naar eHerkenning en je te bedenken wat voor jou de beste optie is.

Wat is eherkenning? Lees er meer over online!