Douwenocht

Alles over ondernemen

Vintage meubels kopen om uw interieur op te knappen

Wist u dat het gebruik van vintage meubels in uw interieur een van de trends uit het afgelopen jaar is? Ook dit jaar kiezen steeds meer woningbezitters voor het gebruik van prachtige vintage kasten, stoelen en banken om de ruimtes in huis in te richten. Het leuke aan vintage meubels is dat u deze relatief goedkoop aan kunt schaffen. Geen dure, nieuwe en moderne meubels, maar tweedehands meubels die u met een likje verf of een laagje lak eenvoudig zelf kunt verbeteren. De vintage meubels worden vaak als tweedehands meubelstukken op internet aangeboden. Er zijn verschillende websites waar u ze kunt bestellen en eventueel kunt laten thuisbezorgen.

Houd er rekening mee dat het idee achter vintage meubels is, dat er kleine beschadigingen op de meubels kunnen zitten. Denk aan een klein krasje in de verflaag. Dit geeft de vintage meubelstukken juist hun unieke karakter! Vaak wordt ervoor gekozen om deze meubelstukken niet of nauwelijks op te knappen.

Kenmerken van vintage meubels voor in huis

Niet alleen hebben vintage meubels vaak kleine beschadigingen. Ook zijn de vintage kasten, stoelen en banken te herkennen aan hun klassieke look. U kunt de meubels simpel gezegd vergelijken met de meubels die u wellicht vroeger in uw ouderlijk huis had. Overigens kunt u deze vintage elementen ook in een modern ingerichte woning gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een vintage kast, een vintage fauteuil, enzovoorts. Dergelijke meubelstukken komen zowel in een modern, als in een klassiek en landelijk ingerichte ruimte goed tot hun recht.