Douwenocht

Alles over ondernemen

Thuis zitten door Corona is zo erg nog niet

Vanwege de Corona maatregelen zit Nederland meer thuis dan dat we gewend zijn. We hebben onderzocht of dit thuis zijn nu echt zo vervelend is. We kwamen er achter dat veel Nederlanders ook de zonnige voordelige kant van het thuis zijn hebben ontdekt. We bespreken drie trends in en om het huis tijdens de Corona crisis.

Thuis koken

Een van de maatregelen die zijn getroffen is het feit dat de horeca dicht moet blijven. Hierdoor is het natuurlijk ook niet meer mogelijk om uit eten te gaan in een restaurant. Dat thuisbezorgd hier van profiteert mag duidelijk zijn. Maar ook het zelf thuis koken is weer populair geworden. Webshops die voedingswaren aanbieden zien hun winst door deze trend stijgen tijdens de Corona crisis.

Thuiswerken

Door Corona zijn we allemaal gevraagd thuis te werken. Waar het eerst een heel gedoe was om niet meer met zijn allen op kantoor te werken kwamen de voordelen al snel aan het licht. De files waar Nederland zo bekend om staat verdwenen en men had ook geen last meer van reistijd. Vergaderen bleek prima te gaan via programma’s als Teams en Zoom. De meeste bedrijven stelde al snel een budget in om een thuiswerkplek in te richten en er kwam zelfs een thuiswerkvergoeding voor de misgelopen koffie en lunch.

Aan het huis werken

Deze periode is ook perfect om de echte doe-het-zelver in je zelf naar boven te halen. Al die klusjes die je steeds maar uitstelde kun je opeens uitvoeren omdat je tijd over lijkt te hebben. Tegels verven, de zolder verbouwen, de schuur opruimen of eindelijk de tuin een grote beurt geven. Door Corona zijn de online bestedingen in doe-het-zelf winkels enorm gestegen. Op deze manier gaan we allemaal een zomer tegemoet in een huis dat als nieuw aanvoelt.