Douwenocht

Alles over ondernemen

Terug in de tijd

Hoeden, men heeft er wel eens van gehoord en ooit wel aan gehad. Als we terug in de tijd kijken droegen de meeste mannen een hoed, wat normaal was in die tijd. Ooit heb je wel films gezien van de 20e eeuw waar mensen op straat hoeden droegen, vooral als men op werk ging werd dit veel gedragen. Niet alleen droegen mannen hoeden maar onder de vrouwen was het ook heel erg populair om een hoed te dragen of een soortgelijk iets. Dit was Fashion rond die tijd, wat nu weer vooral terug komt. Een hoed dragen is niet alleen een kostuum voor halloween maar was in de 20e eeuw een identiteit van iemand.

Het dragen van een gleufhoed

De klassieke stijl komt weer tot leven en zien we in onze dagelijkse leven zeker weer terug, denk bijvoorbeeld aan de wide leg jeans dat we overal zien. Maar ook hoeden, zoals een gleufhoed is een leuke accessoires om dagelijks aan te doen. Wat we vroeger zagen in moord series, mannen die hoeden droegen en misdaden gingen oplossen in zwart wit. Als men hiermee op straat rondloopt is het natuurlijk nieuw voor mensen en zul je raar worden aangekeken, maar het is iets speciaals. Niet veel mensen lopen nu rond met een soortgelijke hoed, dus men zal excentriek zijn tussen andere mensen. Dit zal eventueel leiden tot een betere zelfverzekerdheid.

Hoe ga je gleufhoeden stijlen?

Het is best moeilijk om een hoed te combineren met een kledingstuk die je draagt. Vooral een gleufhoed is moeilijk  samen te stellen met een outfit. Maar je kan het bijvoorbeeld dragen met een pak. omdat de accessoires al zelf een groot stuk is en veel aandacht trekt is het belangrijk om de outfit simpel te houden. De hoed en de outfit kunnen hetzelfde kleur zijn of je kan een verschillende kleur hoed hebben dan je outfit, alles kan zolang je zelf comfortabel voelt. sommige doen het aan voor een feestje maar sommige houden het ook in hun kast als een collectie.