Douwenocht

Alles over ondernemen

Overstappen naar een andere energieaanbieder

Als je wilt overstappen naar een andere energieaanbieder zijn er heel wat dingen waar je op moet letten. Allereerst wil je als MKB of ZZP grip houden op je uitgaven. Je nieuwe energiecontract moet dus voordelig uitpakken. En niet alleen nu, maar ook later. Dan is het prettig als je van tevoren weet dat de prijs die men nu beloofd, ook de prijs is die je later betaald. Kortom, je wilt zekerheid over je kosten en de garantie dat de prijzen gelijk blijven. Dan kan het een goed idee zijn om te kiezen voor elektra vergelijken zakelijk.

 

Elektra vergelijken zakelijk

Op basis van een goede vergelijking tussen verschillende energiebedrijven kun je vaststellen welk aanbod jou het meeste aanspreekt. Wij helpen je bij het maken van je vergelijking door een aantal zaken te noemen waar je zeker op moet letten:

  • Wat is de contracttermijn?
  • Welke voorwaarden worden gesteld?
  • Welke aanbod is het gunstigste qua prijs?
  • Is de prijs in het aanbod vast of flexibel?
  • Hoeveel stroom verbruikt mijn bedrijf?
  • Is er dal- en piekurentarief waar ik baat bij heb?

 

Doe de energiescan

Als je de verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijkt zal je merken dat er grote verschillen zijn. Het ene bedrijf heeft misschien weer een betere prijs, maar met een contracttermijn die jou niet aanspreekt. Het andere bedrijf biedt weer geen dal- en piekurentarief aan, terwijl jij daar als bedrijf toch wel profijt van zou kunnen hebben. Waarom dan niet kiezen voor een aanbod op maat? Bij energieleverancier Gazprom Energy kun je hiervoor de Energiescan aanvragen. Zij zullen in gesprek gaan met jou om samen te ontdekken wat jij belangrijk vindt. Ook zullen ze zich verdiepen in jouw bedrijf en uiteindelijk een aanbod doen wat naadloos aansluit bij jouw wensen en de situatie in jouw bedrijf. Genoeg redenen om eens een energiescan te laten doen, misschien stap jij dan binnenkort ook wel over.