Douwenocht

Alles over ondernemen

Manage je tijd optimaal dankzij een time management cursus

Als je wakker wordt en het is nog lekker vroeg, dan heb je zeeën aan tijd. Althans, zo lijkt het want de uren liggen allemaal nog voor je. Maar zoals je vaak genoeg merkt, glipt al die tijd toch ook zomaar weer door je vingers. Als je 8 uur je bed uit rolt, dan ben je na het douchen, aankleden, ontbijten, tandenpoetsen, nieuws kijken, kinderen naar school brengen en zelf naar je werk reizen zomaar weer 2 uur verder. Soms moet je al die taken in 1 uur proppen, omdat je om 9 uur op je werk wordt verwacht. Een oplossing is om de wekker eerder te zetten, zodat je om 7 uur al je bed uit gaat. Voor je goed en wel met je werk begint, ben je dus al 2 uur kwijt. Vroeger opstaan is natuurlijk een optie, maar je wint er geen tijd mee. Want hoe vroeger je opstaat, des te vroeger je ook naar bed moet. Dus een uur winst in de ochtend is een uur verlies in de avond. Netto win je er dus geen tijd mee tenzij je slaap gaat opofferen. Maar ook met het opofferen van slaap win je geen tijd. Door minder te slapen, heb je minder energie en doe je langer over de taken die je op een dag moet uitvoeren. Je maakt daardoor minder efficiënt gebruik van de tijd die je hebt, waardoor je netto uiteindelijk wederom om hetzelfde niveau qua tijd uitkomt. Je hebt dan misschien meer uren tot je beschikking, maar die uren heb je door die lagere efficiëntie ook nodig. Juist omdat men iedere dag een beperkte hoeveelheid tijd heeft, komen veel mensen toch tijd tekort. Daardoor kan er stress ontstaan en dat kan het werkplezier natuurlijk wel in de weg komen te staan. Het is dan ook van belang dat je de tijd goed indeelt. Dat vergt een beetje time management. Mocht je merken dat het managen van de tijd niet je sterkste punt is, dan kun je een time management cursus volgen bij Tijdwinst.com. Via een dergelijke time management cursus kun je de zaken weer op scherp zetten. Je kunt leren om je planning bijvoorbeeld te laten aansluiten bij de realiteit. Veel mensen zijn veel te optimistisch bij het maken van een planning. Een time management cursus leert je om marges in te bouwen, zodat je niet altijd meteen helemaal vol zit. Ook kun je via een time management cursus leren om de valkuilen te spotten en te vermijden. Een appje op de telefoon terwijl je net midden in de flow zit? Zet je telefoon tijdens een taak even op stil, zodat je niet constant wordt afgeleid. Soms is het benutten van tijd zo simpel als het uitzetten van je telefoon. 

Ontdek meer over de time management cursus via timemanagement.net

Mocht je meer willen weten over de time management cursus, dan kun je terecht op de website van timemanagement.net. Hier lees je alvast de nodige tips die je kunnen helpen met het managen van de tijd. 

Meld je aan voor de timemanagement training

Via de site van timemanagement.net kun je je ook meteen aanmelden voor een time management cursus. Veder kun je op de website van tijdwinst.com ook terecht voor andere cursussen zoals: 

  • Cursus snellezen
  • Cursus feedback geven
  • Cursus gesprektechnieken