Douwenocht

Alles over ondernemen

Liefdesbrug in Parijs

Een vakantie naar Parijs is vaak omgeven door een liefdevolle reden, zoals een verloving, jubileum of gewoon twee tortelduifjes die hand in hand door de straten van Parijs willen lopen tot aan de vele vintage straatverlichting. Hoewel de Pont des Arts ooit een plaats was waar tortelduifjes hun liefde voor elkaar konden uiten door zware metalen sloten op de brug te plaatsen, is het nu bij wet verboden en gecontroleerd door de lokale politie om een liefdesslot op de beroemde brug te plaatsen. De lokale bevolking begon te merken dat de structuur van de brug begon te slijten vanwege het gewicht van de sloten en vroeg de regering snel om het te sluiten en het te vervangen door iets dat even liefdevol was voor degenen die op bezoek kwamen.

Brug van de Kunsten

De brug met ouderwetse hangsloten in plaats van lockers met cijferslot heet “Pont des Arts” vertaalt naar “Brug van de Kunsten”. Tijdens het Eerste Franse Keizerrijk van 1804 tot 1815 werd ’s werelds beroemdste museum het “Palais des Arts” genoemd, en zo kreeg de Pont Des Arts-brug zijn naam. Ondanks dat het op het eerste gezicht een beetje teleurstellend lijkt, is het eigenlijk veel groter en langer dan je zou denken met een lengte van 155 meter en 11 meter breed. De voetgangersbrug biedt gemakkelijke toegang tot de rivier de Seine, die dwars door het hart van Parijs loopt.

Geen sloten meer

Wat ooit de schattigste (en volledig gratis) brug ter wereld was, is nu niet meer. In 2015 begon Parijs de beroemde liefdessloten van de Pont Des Arts te vervangen door prachtige graffiti met berichten van liefde en hoop. Hoe sterk je ook zou verwachten dat een brug stevig genoeg zou zijn om een paar sloten te weerstaan, helaas werd de Pont Des Arts gebukt onder 45 ton sloten gewijd aan geliefden van over de hele wereld. Misschien toch maar de lockers met cijferslot aanschaffen om je liefde te bewijzen zodat je zeker weet dat deze blijft staan.