Douwenocht

Alles over ondernemen

Kleine lettertjes doen ertoe

online marketing uitbesteden bij Afdeling Online

Omdat we graag wegblijven van ingewikkelde teksten en voorwaarden in officiële documenten, maakt nog niet dat ze onbelangrijk zijn. Van een overeenkomst weten particulieren en ondernemers de grote lijnen haarfijn te vertellen. Met Luxe mooie pennen   zetten we snel een handtekening om over te gaan naar de dagelijkse dingen die meestal veel leuker zijn. Wie is er nu graag bezig met de details uit een contract of ander bindend document? Toch is het goed om de kleine lettertjes in de voorwaarden en ogenschijnlijk bijzaken te kennen. Meestal heb je het ook niet nodig; maar als het fout gaat heeft het vaak grote gevolgen. Weet dus wat je tekent.

Voorkom juridisch touwtrekkerij

Met de complete kennis  van een overeenkomst kun je beter de risico’s inschatten die je loopt. Wie belandt in juridisch getouwtrek komt in een onaangename positie. Het verstoort al snel je relatie en kan je veel geld kosten. Nog afgezien van andere schade zoals je goede naam die je hoog wilt houden. Bedenk dus voordat je de pen oppakt met een parker vulling om een overeenkomst te tekenen hoe het kan uitpakken als het mis gaat. Als leverancier en klant, verzekeringnemer en verzekeraar, koper en verkoper; de kleine lettertjes aan de voorkant kennen voorkomt ongelukken. 

Soms biedt de wet bescherming

Bij alles wat je tekent ben je zelf verantwoordelijk. Mits tekeningsbevoegd. En bij vaak voorkomende zaken als een betalingstermijn voorziet de wet bij zakelijke regelingen. Maar voor lang niet alles is er een wettelijk vangnet of een beschermende instantie zoals de ACM (Autoriteit Consument Markt). Als je met een cross vulpen een handtekening zet onder een belangrijke overeenkomst is gedegen kennis van de details evident. Teken niet als er nog onduidelijkheden zijn. De wet of je verzekeraar vergoedt lang niet alles. Spijt is dan een zure constatering.