Douwenocht

Alles over ondernemen

Kies een baan in financiën

Een financieel administratief medewerker is een administratief medewerker gespecialiseerd in de financiële kant van de baan. Taken waar je voor ingezet kan worden zijn bijvoorbeeld het bijhouden van de boeken, Excel sheets maken en het crediteuren en debiteuren beheer. Je zal dus een zeer belangrijke functie vervullen omdat je werkt op de afdeling die de winst en het verlies van het bedrijf berekent en achterstallige betalingen moet behandelen. De functie is flexibel, veelzijdig, interessant en op dit moment is er veel vraag naar.

 

De opleiding

Om voor deze functie te leren, is er geen vooropleiding nodig, maar het is wel handig als je goed bent in taal en rekenen en met MS Office kan werken. Deze opleiding bevat ook het diploma voor administratief medewerker, dus je slaat twee vliegen in één klap, en duurt een jaar. Je kan verwachten veel te leren over boekhouden en computerwerk. Als je de examens succesvol afrondt ontvang je je diploma en kan je aan de slag.

 

De functie van financieel administratief medewerker

Als je gaat solliciteren zal je kunnen zien dat men veelal vraagt om het voorbereidingen van betalingen, het controleren van facturen en het ondersteunen van de boekhouder. Als persoonlijke vaardigheden verwacht een toekomstige werkgever dat je nauwkeurig bent, leergierig, communicatief en goed met cijfers. Ook moet je assertief zijn en eerlijk. Het contact binnen het bedrijf is wat beperkter dan dat van financieel medewerker, je spreekt vooral met je eigen afdeling en de boekhouder, en met de afdelingen in- en verkoop.

 

De toekomst

In deze functie heb je jezelf al gespecialiseerd naar de financiële kant. Daar zitten dus ook de mogelijkheden. Door deze baan een periode goed te doen, kan je doorstromen naar bijvoorbeeld de baan van boekhouder. Als je dit aangeeft bij je werkgever wil deze je er vast ook mee helpen. Ook kan je de administratieve kant van de baan op en daar verder kijken.