Douwenocht

Alles over ondernemen

Kerstpakketten door de eeuwen heen

Kerstpakketten

Het is pakweg tweehonderd jaar geleden dat kerstpakketten hun intrede deden in Nederland. In die periode waren het meestal bezitters van grote stukken (boeren)land die met kerst hun personeel naar huis stuurden en als extraatje een mand met luxe voedingsmiddelen meegaven. Wanneer ooit het eerste kerstpakket is uitgereikt is onzeker, maar de verstrekker van dit pakket had vast niet vermoed tot wat voor traditie dit fenomeen zou uitgroeien. Want heden ten dage kunnen we er niet omheen: talloze bedrijven conformeren zich aan de kerstpakkettentraditie. En nu mag de inhoud van deze pakketten heel wat veelzijdiger zijn geworden, de gedachte erachter is eigenlijk nog steeds dezelfde: een bedankje namens de leidinggevende aan personeelsleden voor de getoonde inzet in het afgelopen jaar.

Kerstpakketten

Kies uit onder meer deze soorten kerstpakketten

Hierboven gaven we al aan dat het aanbod aan kerstpakketten de laatste decennia een stuk diverser is geworden. Zeker als je zaken doet met een toonaangevende kerstpakkettenaanbieder zul je dit merken. De volgende keuzes wordt je dan zoal geboden: 

• Kerstpakketten met een traditioneel karakter, dus met name gevuld met etenswaren met een luxe tintje.

• Drankpakketten, waarin dus louter alcoholische dranken zitten. 

• Rituals-pakketten: pakketten met cadeauproducten van Rituals, het bekende en kwalitatief goede cosmeticamerk.

• Sinterklaaspakketten: ideaal voor wie niet kan of wil wachten op Kerstmis of de dagen vlak daarvoor.

Buiten deze mogelijkheden is het op sommige plekken mogelijk om tot zelf samengestelde pakketten te komen. Dit samenstellen kan gebeuren door zowel de werkgever als door de werknemer zelf.