Incassobureau Utrecht maakt het makkelijk
Als er één factuur open blijft staan van een debiteur hoeft dat niet direct een probleem op te leveren. Maar als blijkt dat debiteur niet voornemens is om de factuur ooit te betalen of er meerdere facturen open blijven staan, wordt het tijd om een incassobureau Utrecht in te schakelen. Een opstapeling van openstaande facturen kan betekenen dat er uiteindelijk bij jouw bedrijf een cashflow probleem ontstaat waardoor zelfs in ernstige situaties een faillissement kan volgen. Het is verstandig om tijdig een incassobureau in te schakelen om grote problemen te voorkomen.
Waarom een incassobureau Utrecht inschakelen?
Waarschijnlijk heb je zelf de debiteur al meermaals verzocht om de factuur te betalen en is er tot op heden geen of slechts een klein deel betaald. Zelf kun je niets meer doen dan deze stappen blijven herhalen, maar de debiteur lijkt zich er niets van aan te trekken. Door incassobureau Utrecht in te schakelen geef je een derde partij de opdracht om de vordering te incasseren. De debiteur krijgt daarvan het idee dat je de zaak serieus neemt en het er niet bij laat zitten. Voor veel debiteuren levert dat al genoeg reden op om over te gaan tot een snelle betaling. Mocht de druk van een derde partij niet voldoende zijn, dan zijn de oplopende kosten voor de debiteur vaak een trigger om alsnog zo snel als mogelijk over te gaan tot een betaling.
In het geval dat de debiteur zelfs na dit traject bij het incassobureau niet betaalt, kan in overleg met jou gekeken worden of het wenselijk is om een gerechtelijke procedure op te starten. Incassobureau Utrecht kan helpen bij deze procedure door te ondersteunen in de communicatie naar de deurwaarder maar ook bij het uitvoeren van een eventueel vonnis.
No-cure-no-pay regeling
Bij veel incassobureau Utrecht is er sprake van de no-cure-no-pay regeling. Kort gezegd houdt dit in dat het incassobureau geen kosten aan jou doorberekend zolang als de debiteur geen (gedeeltelijke) betaling heeft verricht. Pas als er een (deel)betaling is gedaan of jij wilt het dossier tussentijds sluiten, dan brengt het incassobureau kosten in rekening. Een deel van de kosten kan verhaald worden bij de debiteuren op basis van de Wet Incassokosten. Daarnaast vraag het incassobureau vaak een percentage van de hoofdsom van de vordering.
Naast de no-cure-no-pay regeling werken sommige bureaus met vaste kosten of alleen met de percentage-regeling. Beoordeel van tevoren goed of het wenselijk is om de vordering uit handen te geven op basis van het kostenplaatje. Als de kosten hoger zijn dan dat het gaat opleveren is het het overwegen waard om de vordering af te schrijven in plaats van hoge kosten te moeten betalen voor een kleine vordering.
Incassobureau Utrecht kan je helpen als een debiteur een factuur niet betaald op basis van een no-cure-no-pay basis, waardoor het risico niet bij jou maar bij het incassobureau ligt. Dit maakt de grote stap van het uit handen geven van een vordering iets gemakkelijker ondanks dat het mogelijk je klantrelatie wel blijvend beschadigd.