Douwenocht

Alles over ondernemen

Hoe geschikt verpakkingsmateriaal bestellen?

Het kopen van verpakkingsmateriaal kan in verschillende situaties ontzettend interessant blijken te zijn. Om te beginnen is dat bijvoorbeeld zo op het moment dat je van plan bent om bepaalde spullen te gaan versturen. Het spreekt immers voor zich dat je er (zeker bij breekbare spullen) altijd voor zal willen zorgen dat het risico op schade zo beperkt mogelijk kan worden gehouden. Om dit voor elkaar te krijgen is voldoende bescherming voorzien door middel van het verpakkingsmateriaal uiteraard altijd een interessante keuze. Hoe dan ook, ben jij ook van plan om dergelijke materialen aan te schaffen, maar wil je graag concreet te weten komen hoe je nu precies het best mogelijke materiaal kan bestellen? Dan is het zonder meer interessant om door te blijven lezen!

Verschillende soorten verpakkingsmateriaal

Als je deze materialen wenst aan te schaffen voor het beschermen van de spullen die je gaat versturen of voor het opbergen van de spullen in je stock zal je tot de vaststelling komen dat er een keuze kan worden gemaakt tussen best wel wat verschillende mogelijkheden. Enkele van de verschillende opties waar je gebruik van kan maken in de praktijk zijn de onderstaande:

  • Bubbelfolie;
  • Wikkelfolie;
  • Inpakpapier;
  • Beschermend karton;
  • Elastieken en labels;
  • Verpakkingsdozen;
  • Verpakkingsplakband;

Natuurlijk zijn de hierboven aangehaalde materialen nog zeker niet alles. De bovenstaande lijst maakt in ieder geval wel duidelijk dat er heel wat verschillende mogelijkheden voor het verpakken van jouw spullen op de markt zijn terug te vinden. 

Steeds vaker wordt gekozen voor karton verpakkingsmateriaal

In het merendeel van de gevallen kom je er helaas niet van onderuit. We hebben het dan over het bestellen van verpakkingsmaterialen welke zijn vervaardigd uit plastic. Dit is onder meer het geval voor zogenaamde bubbelfolie evenals voor verpakkingsfolie waar vaak gebruik van wordt gemaakt. Dit gezegd hebbende kan er wel worden vastgesteld dat steeds meer bedrijven in de praktijk de keuze maken om gebruik te maken van karton verpakkingsmateriaal en dus niet zozeer van plastic. Dat heeft uiteraard alles te maken met de voordelen die eraan verbonden zijn voor wat het milieu betreft. In ieder geval, ook kartonnen verpakkingsmaterialen kunnen zeker en vast goed beschermen.

Waar dien je bij het kopen zeker rekening mee te houden?

Het eerste waar je aandacht aan zal moeten besteden heeft betrekking tot de kwaliteit waar het materiaal over beschikt. Dat is vooral van belang omdat je natuurlijk niet wil dat spullen die je gaat verzenden onderweg bijvoorbeeld uit de verpakking zullen vallen. In het bijzonder bij het versturen van spullen is het immers van cruciaal belang dat het verpakkingsmateriaal zo optimaal mogelijk weet te beschermen. Naast bovenstaande spreekt het eveneens voor zich dat je er bij het kopen van verpakkingsmateriaal rekening mee zal dienen te houden dat er bepaalde kosten aan verbonden zijn. Wat deze kosten betreft kan je ze echter ook op verschillende manieren drukken. De beste manier om dat te doen is door het kopen van grotere aantallen in één keer. Op deze manier kan je immers een zogenaamde kwantumkorting ontvangen op bijvoorbeeld de wat prijzigere schuimfolie en dat helpt je beslist om te besparen.