Douwenocht

Alles over ondernemen

Het nieuwe merk Cupra

Cupra is het nieuwe sportieve merk van SEAT. Voorheen bekend als SEAT Sport, is het in 2018 omgedoopt naar SEAT Cupra, ook wel Cupra. Het merk maakt deel uit van de Volkswagen AG groep en specialiseert zich in sportieve auto’s. Momenteel heeft Cupra drie e-Hybrid modellen en één elektrisch model in de collectie. Het merk begon met de Formentor e-Hybrid en de Leon e-Hybrid. Kort hierna kwam de Cupa Born, de eerste volledig elektrische auto van Cupra. De Cupra Born, ook beschikbaar als Cupra Born lease auto, kwam in 2021 op de markt.  In 2019 kwam Cupra als met de eerste conceptcar voor de Cupra Born, toen onder de naam SEAT el-Born.

De nieuwe richting van Cupra

SEAT is al jaren actief in de rallysport met onder andere de SEAT Ibiza kit car. Met Cupra Sports wil SEAT deze traditie voortzetten. De Cupra Leon is de auto die het nu moet doen. De Cupra Leon is het snellere broertje van de SEAT Leon. De auto is aangepast voor het racen, en gaat waarschijnlijk binnenkort uitkomen in het elektrische touring car kampioenschap. Elektrische motorsport kampioenschappen zijn al jaren groeiende. De Formule E is sinds kort een officieel FIA kampioenschap en ook de elektrische touring car series is groeiende. Een goed moment dus voor automerken om in te stappen.

De Cupra Born en zijn specificaties

Als je de Cupra Born ziet, ziet het er ook uit als een echte straatauto. Zowel het exterieur als het interieur beschikken over sportieve details. Met de standaard Cupra Born beschik je over 204 pk, ga je voor de Adrenaline, Performance of Copper uitvoering dan krijg je een sterke 231 pk. Hoewel het een sportieve auto is, beschikt de Cupra Born over alle moderne veiligheidssnufjes. Zo heeft hij bijvoorbeeld een uitparkeerassistent en Predictive Adaptive Cruise Control. Met de standaard uitvoering van Cupra Born heb je een actieradius van 418 km, goed voor woon-werkverkeer én een weekendje weg. Hij is nu beschikbaar als Cupra Born lease of gewoon aan te schaffen.