Douwenocht

Alles over ondernemen

Help je medemens en leer EHBO

Veel mensen willen graag een EHBO cursus volgen. Wat velen niet weten is dat dit door veel zorgverzekeraars volledig vergoed wordt. In drie dagen leer je hoe je het verschil kan maken door een patiënt juist te behandelen tot de professionele hulpverlening ter plekke is. In sommige gevallen kan dit het verschil uitmaken tussen leven en dood. Het volgen van een EHBO cursus is niet alleen nuttig, maar het is ook leuk om te doen.

 

Een EHBO cursus volgen, wat kan je verwachten?

De meeste cursussen duren dus drie dagen van 8 uur. Tijdens deze drie dagen leer je hoe te handelen in de meest voorkomende medische problemen. Wat doe je als iemand een brandwond heeft opgelopen of onwel is geworden? Hoe herken je een beroerte of een hartritmestoornis? Hoe spalk je een been en hoe geef je mond-op-mond beademing? Al deze vragen en meer zullen worden beantwoord. Je kan als je de cursus hebt afgerond dus zowel kleine ongelukjes als levensbedreigende noodgevallen kunnen herkennen en behandelen.

 

Het certificaat

Na de drie dagen doe je een examen en als je deze succesvol afrondt krijg je een Eerste Hulp diploma. Dit certificaat is 2 jaar geldig en deze moet je verlengen door een herhaalcursus te doen, anders verloopt hij. Met het certificaat kan je naar je werkgever of zorgverzekeraar gaan en vaak vergoeden zij de kosten voor de cursus. Maar je kan ook op je CV vermelden dat je een geldig EHBO diploma hebt of als je van plan bent vrijwilligerswerk te doen kan dit ook van pas komen.

 

De praktijk

Ongelukken gebeuren overal en wanneer je ze het minst verwacht. Het kan op straat zijn, op het werk, thuis, in de sportschool of in de supermarkt. De kennis die je hebt opgedaan tijdens de cursus is in vele situaties toepasbaar. Als je EHBO geleerd hebt, kan je in sommige situaties echt verschil maken.