Douwenocht

Alles over ondernemen

Google Search Console voegt ‘associaties’ toe zodat je kunt linken met andere Google-accounts.

Google heeft een nieuwe zoekmachine marketing functie in Search Console aangekondigd met de naam ‘associaties’. Met associaties kun je je Search Console-account verbinden met andere Google-accounts, zoals YouTube, Google Analytics, Android-apps en nog veel meer. Je krijgt toegang tot deze zoekmachine marketing functie door hier te klikken.

Google gaf aan dat een associatie, een verbinding is tussen een Search Console-property en een andere entiteit of property in een andere Google-service: bijvoorbeeld tussen een Search Console-property en een Google Analytics-account, een YouTube-kanaal of een Chrome Web Store-account.

Welke accounts kunnen worden gekoppeld. Hier is een lijst met de verschillende Google-accounts die je aan verenigingen kunt koppelen:

Google Analytics-  property: bekijk de Search Console-gegevens, zoals organische zoekopdrachten, in jouw Google Analytics-property. Vanaf vandaag kun je ook domeineigenschappen van Search Console koppelen   aan Google Analytics en een betere dekking van de organische zoekresultaten krijgen. We raden je aan deze optie te gebruiken, omdat het kan helpen een completer zoekmachine marketing beeld te krijgen in de  Search Console-rapporten in Google Analytics.

  • Google Ads-  account: bekijk het betaalde en organische rapport in Google Ads.
  • YouTube- kanaal: koppel de video’s aan de bijbehorende website.
  • Play Console-  app: gebruik app-indexering.
  • Actions Console-  project: Verifieer het merk en schakel platformonafhankelijke functionaliteit in.
  • Chrome Web Store-  account: publiceer namens jouw site apps en extensies in de Chrome Web Store.

Welke meerwaarde geeft het ons?

 Google geeft ons meer informatie en meer gegevens in Search Console en de andere services. Google zei dat het “meer functionaliteit voor uw site kan ontgrendelen”. Een deel hiervan betekent dat je jouw organische prestaties in Google Ads-account kunt zien en als je deze koppelingen hebt, kun je een beter en breder beeld krijgen van de gegevens in al jouw verschillende Google-services.