Douwenocht

Alles over ondernemen

Goed met cijfers? Doe een opleiding boekhouden

Ben jij een rekenkundig wonder en kun je werkelijk toveren met getallen? Dan is het vak van boekhouder perfect voor jou. Als boekhouder ben je namelijk de hele dag bezig met getallen. Je beheert de financiën van een bedrijf en houdt precies bij wat er inkomt en uitgaat. Je kunt al dit soort informatie ook inzichtelijk maken door het draaien van rapportages. En uiteraard kun je ze ook tot in detail toelichten aan je leidinggevenden.

 

Boekhouden doe je met passie

Jouw bevindingen zullen gebruikt worden voor het nemen van cruciale beslissingen. Dit is een hele grote verantwoordelijkheid. Als je een fout maakt heeft dit hele grote gevolgen voor het bedrijf. Je moet dus heel scherp blijven en onder alle omstandigheden optimaal blijven presteren. Het zal je dan ook niet verbazen dat lang niet iedereen geschikt is voor dit werk. Zelfs als je goed bent met cijfers en ook administratief talent hebt, ben je nog niet altijd een goede kandidaat. Als boekhouder moet je immers altijd alert blijven en het maximale willen bereiken voor jouw organisatie. Passie, doorzettingsvermogen, geduld en zelfs perfectionisme zijn eigenschappen die je beslist kunt gebruiken bij dit werk.

 

Waar leer ik bij de opleiding boekhouden?

Als je kiest voor een opleiding boekhouden leer je alle ins en outs op het gebied van boekhouden. Je krijgt veel lessen op het gebied van boekhoudprogramma’s en je leert alles over wetgeving en belastingen die betrekking hebben op het bedrijfsleven.

 

Wat kan ik met deze opleiding?

Wellicht vraag je je af of er toekomst zit in dit vak. Daar kunnen we kort over zijn: ja. Als boekhouder ziet de toekomst er heel rooskleurig uit. Er is echter wel één maar. Je moet uitblinken in je vak en zeer gedreven zijn. Dan zullen de werkgevers jou maar al te graag in dienst willen nemen.