Douwenocht

Alles over ondernemen

Elektrische Hekopeners: een erg praktische oplossing

Slagboom

Het plaatsen van een elektrische hekopener biedt een uitkomst voor iedereen die dagelijks in de stromende regen uit zijn auto moet stappen om het hek open te doen. Dankzij de elektrische hekopener wordt het hek op afstand geopend, door middel van een afstandsbediening of een sensor. Dit scheelt moeite en tijd, en daarbij staat het erg luxe. Er zijn verschillende soorten hekopeners voor verschillende soorten poorten. Het kan dus nog best lastig zijn om de juiste keuze te maken in welke hekopener voor u het handigst is. Gelukkig zijn er bedrijven die u uitgebreid kunnen adviseren over de geschiktheid van een bepaalde soort hekopener.

Het overwegen van een hekopener

Er zijn een aantal kwesties die u in uw achterhoofd moet houden indien u interesse heeft in het aanschaffen van een hekopener. Zo is de levensduur van een hekopener afhankelijk van het weer (bijvoorbeeld wind of regen), de grootte van de poort, het gewicht van de poort en hoe vaak de poort gebruikt wordt. Daarbij moet de poortopener jaarlijks gereinigd worden. Ook kan het zijn dat de afstandsbediening soms niet meer functioneert, omdat er bijvoorbeeld een dik pak sneeuw ligt. Daarnaast kan een hekopener prijzig zijn en dus is het verstandig om u goed te laten adviseren.

Welke hekopener is geschikt voor uw hek?

Er zijn meerdere verschillende hekopeners, passend bij de verschillende soorten hekken waar ze op geplaatst kunnen worden. Zo is er één soort hekopener voor schuifpoorten en drie soorten hekopeners voor draaipoorten. Voor draaipoorten zijn de volgende hekopeners een optie:

De lineaire poortopener, een poort die functioneert dankzij een uitschuivende cilinder die verbonden is met het hek en de kolom.

De knik-arm poortopener, welke vooral geschikt is voor grotere hekken.

De ondergrondse poortopener, welke vrijwel niet zichtbaar is dankzij het feit dat de motor ondergronds ligt en de opener uit slechts één scharnierpunt bestaat.

Daarnaast is er voor schuifpoorten de schuifpoort opener.