Douwenocht

Alles over ondernemen

Een goede arbeidsrecht advocaat Utrecht heeft deze eigenschappen

Een advocaat krijgt dagelijks met veel dingen te maken. Onderzoek voor een zaak, cliënten werven, zittingen bijwonen, bijscholen, meetings aanvoeren en ga zo maar door; het hoort bij de dagelijkse praktijk. Daar hebben veel mensen het dan ook over. Een advocaat moet dit doen, moet dat doen, verdient zus en zo, werk zo en zo veel; lekker belangrijk! Waar het écht om gaat? Wie iemand is, hoe iemand de beste wordt en hoe je goed functioneert in een bepaald beroep. Dát zijn de interessante dingen die we graag met je delen. Dat gaan we vandaag ook zeker doen, want we vertellen je in deze blog over welke eigenschappen een goede arbeidsrecht advocaat Utrecht beschikt. Je kunt dit misschien naast je eigen eigenschappen leggen en bedenken of jij een goede arbeidsrecht advocaat zou zijn. Leuk, toch? Lees vooral verder! 

Een arbeidsrecht advocaat Utrecht en discipline

Als het goed is, is een arbeidsrecht advocaat in het vak om te winnen. Elke dag weer het beste doen voor zijn of haar klanten en voor ze door het vuur gaan. Dat is allemaal leuk en aardig, maar dan moet je daar wel de discipline voor hebben. Jij moet degene zijn die iemand aankijkt als er iets gedaan moet worden dat niet leuk is. Een lastige zaak bespreken, iemand confronteren met de feiten of iets zeggen dat mensen niet leuk gaan vinden; het hoort er ook allemaal bij. Daarnaast heb je nog de discipline nodig om elke dag weer werkzaamheden uit te voeren die je misschien niet zo leuk vindt, maar die wel nodig zijn om te bereiken wat je wilt; winnen. Boeken lezen, jurisprudentie bestuderen, vakinhoudelijke lezingen bijwonen en ga zo maar door. Jij draait je hand er misschien niet voor om, maar een goede arbeidsrecht advocaat Utrecht zeker wel. 

Verbaal sterk

Een goede arbeidsrecht advocaat Utrecht is bovendien verbaal sterk. Bij deze eigenschap denken mensen vaak genoeg aan ‘goed kunnen praten’, maar er horen ook nog andere aspecten bij. Verbaal sterk betekent namelijk dat je goed bent met woorden, ook op papier. Je moet om kunnen gaan met taal, het correct gebruiken, snel leren, jargon doorgronden en correcte argumenten formuleren. Je moet bovendien snel kunnen schakelen, alles goed kunnen begrijpen en van tijd tot tijd mensen ‘verbaal afmaken’, mits dat bij de zaak waar je aan werkt nodig is natuurlijk. Kortom, verbaal sterk zijn is een belangrijke eigenschap van een goede arbeidsrecht advocaat Utrecht. 

Analytisch zijn en een arbeidsrecht advocaat Utrecht

Een goede arbeidsrecht advocaat Utrecht is daarnaast ook vooral analytisch. Juridische problemen kun je vaak als een puzzel zien; er zijn heel veel verschillende stukjes informatie die jij aan elkaar vast moet klikken. Samen met wettelijke bepalingen, de heersende leer, jurisprudentie die van toepassing is en inzichten die je zelf hebt, kun je de puzzel afmaken. Je moet daarvoor wel het overzicht bewaren, zien waar het knelt in een bepaalde situatie en problemen kunnen doorgronden. Daar heb je dus wel een beetje analytisch vermogen voor nodig, op zijn zachtst gezegd. Dat is best logisch voor een  arbeidsrecht advocaat Utrecht, toch?