Douwenocht

Alles over ondernemen

Een advocaat om je bij te staan

Justice

Ben jij verwikkeld geraakt in een rechtsgeding, dan kan het soms verwarrend zijn waar je precies mee te maken hebt en waar je op kunt rekenen. Het is dan ook verre van plezierig om betrokken te raken in een dergelijke zaak. Misschien zou je deze liever in een kleiner verband afhandelen dan dat er een rechter aan te pas moet komen. Dat kan, met een TOM zitting. Dit is iets soortgelijks aan een gewone rechtsprocedure, maar in plaats van met de rechter handel je de zaak af met de Officier van Justitie. In overleg met de aanklager spreekt deze jouw straf uit. Deze straf is vaak een geldboete, een taakstraf of een rij-ontzegging.

Wat een advocaat voor je kan betekenenrechter

Wanneer je inderdaad voor een TOM zitting wilt gaan in plaats van voor een gewone rechtsprocedure, dan is het verstandig om de hulp in te roepen van een advocaat. Een Officier van Justitie kan immers misschien een andere uitspraak doen dan een rechter zou hebben gedaan. Vaak merkt een advocaat dit. Spreekt de Officier van Justitie een hogere straf uit dan een rechter zou hebben gedaan, dan kan jouw advocaat hier tegenin gaan, en er misschien voor zorgen dat je alsnog een lagere straf krijgt. Met de zaak kan hij ook naar een onafhankelijke rechter stappen, die jou eventueel ook een lagere straf kan toewijzen. Het kan ook zijn dat de Officier van Justitie juist een lagere straf aan je toebedeelt dan de rechter zou hebben gedaan. Uiteraard zal je advocaat dan zwijgen, en jou adviseren hetzelfde te doen. Wat je straf ook is, als je niet word vrijgesproken, zal je wel een strafblad ontvangen, net als bij een gewone procedure.

Neem ook een advocaat

Over het algemeen blijkt dat cliënten zeer tevreden zijn met hun TOM advocaat.  Deze verdedigt je namelijk niet alleen, maar legt je ook precies uit wat je kunt verwachten, en adviseert je hoe je het best kan gedragen, wat je het best kunt zeggen en wat je het best achterwege kunt laten. Daarnaast kan een advocaat natuurlijk al je vragen beantwoorden. Neem nu gratis contact op met jouw TOM zitting advocaat en krijg direct een advocaat toegewezen.