Douwenocht

Alles over ondernemen

Dozen bestellen, let op de verschillen! 

planningssoftware

Dozen bestellen kan tegenwoordig gebeuren in tal van verschillende vormen. Op het eerste zicht zou je mogelijks het vermoeden hebben dat kartonnen dozen altijd over dezelfde eigenschappen beschikken. We kunnen nu echter reeds duidelijk stellen dat, dat helemaal niet juist is. Van zodra je de verschillende dozen gaat vergelijken op de markt zal je dan ook tot de conclusie komen dat er onderling wel degelijk een aantal verschillen bestaan. Denk bijvoorbeeld maar eens aan dozen die wel en niet zijn voorzien van een dubbele bodem of van handvaten. Hoe dan ook, wil jij graag dozen bestellen die precies zijn afgestemd op jouw situatie? Dan is het zonder meer een aanrader om eerst even alle informatie die je hieronder aantreft door te nemen.

Dozen bestellen om mee te verhuizen

In eerste instantie kan je dozen bestellen om mee te verhuizen. Voor deze dozen geldt dat ze over bijzondere eigenschappen dienen te beschikken. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat deze dozen dienen te beschikken over een dubbele bodem. Deze bodem zorgt er in de praktijk voor dat de inhoud van de doos niet door kan slaan. Bovendien is het eveneens zo dat je kan rekenen op de aanwezigheid van handvaten in de dozen. Op deze manier kunnen ze merkbaar eenvoudiger worden verplaatst en op elkaar worden gestapeld. Deze eigenschappen zijn in de praktijk uiteraard niet vereist voor wat dozen betreft die voor andere doeleinden gebruikt dienen te worden.   

Dozen bestellen, wat zijn de aandachtspunten?

Bij deze bestellen is het in de praktijk uiteraard zeer vaak zo dat er sprake is van dozen die worden gebruikt voor het verzenden van bepaalde artikelen. Wanneer dit het geval is spreekt het voor zich dat er sprake is van tal van andere zaken waar je aandacht aan dient te besteden. Om te beginnen is de dubbele bodem bijvoorbeeld geen vereiste. Daarnaast is het zo dat ook handvaten doorgaans niet voorzien moeten zijn. Zoveel spreekt voor zich. Bovendien is het bij dozen bestellen om te laten versturen zo dat je altijd aandachtig dient te zijn voor het gewicht waarover ze beschikken. Enkel en alleen wanneer je daar aandacht aan besteed kan je onnodig hoge verzendkosten voorkomen.

Besparen op je dozen? Dat is zeker mogelijk!

Of je nu wil kiezen voor dozen bestellen om gebruik van te maken om te verzenden of je van plan bent om dozen aan te kopen voor de opslag, in beide gevallen is het altijd interessant om te weten dat je kan rekenen op een zogenaamde kwantumkorting. Het betreft hier een korting welke kan worden verkregen wanneer er grotere aantallen van een bepaald artikel in één keer worden aangekocht. Op deze manier kan je rekenen op een beduidend lager prijskaartje. 

Wil je graag dozen bestellen welke dienen te beschikken over een bepaalde, minimale vereiste kwaliteit? Dan spreekt het voor zich dat je hier altijd aandachtig voor zal willen zijn. Kies dus niet voor het aanschaffen van minder kwalitatieve dozen, maar opteer voor het bestellen van grotere hoeveelheden zodat je op die manier aanspraak kan maken op en interessante kwantumkorting. Dit is veruit de meest interessante manier om te kunnen besparen. Zoveel spreekt voor zich. Vergeet niet om noppenfolie te gebruiken om je spullen extra veilig te op te bergen.