Douwenocht

Alles over ondernemen

Dingen die het leven makkelijker maken

zakelijk lenen

Er zijn een aantal snufjes die het leven een stuk makkelijker maken, bijvoorbeeld een boekhoudprogramma, een multifunctioneel telefoonhoesje of een draadloze oplader. Iedereen wil het liefst zo min mogelijk moeite doen om dagelijkse handelingen uit te voeren. Als iets namelijk op een makelijke manier kan, waarom zou je het dan op een moeilijke manier aanpakken. Met een aantal snufjes die je in het dagelijks leven toe kunt passen zal dit makkelijker gaan. Het zal waarschijnlijk niet heel veel tijd en ook niet heel veel moeite schelen, maar het maakt het toch een stuk makkelijker.

Het gemak van het leven

Het leven kun je makkelijker maken door een boekhoudprogramma ZZP, maar het kan ook door dingen die minder materialistisch zijn. Het leven kan ook makkelijker voelen doordat je beter in je vel zit en dat is net zo belangrijk al dan niet belangrijker. Het is bijvoorbeeld belangrijk om aan te voelen waar je grenzen liggen. Heb je te veel hooi op je vork genomen en moet je even rustigaan doen, doe dit dan ook. Ook is het belangrijk om je grenzen aan te geven naar anderen toe. Gaat iemand over je grens zeg hier dan iets van. Je zal trots zijn als je deze moeite gedaan hebt en dit zal je beter laten voelen over jezelf en daardoor ook het leven makkelijker maken.

De juiste balans

In alles in het leven is het belangrijk om de juiste balans te hebben. Sla niet door in het negatieve of in het positieve, want je zal alleen maar laveren tussen geweldig en verschrikkelijk. Als er een balans is dan heb je een constante staat waarin het gewoon goed gaat met je en er niet hele rare dingen gebeuren. Het is belangrijk om jezelf te belonen, maar zorg dat je ook geen medelijden met jezelf krijgt waardoor je altijd in een slachtofferrol zal worden gedrukt. Behandel jezelf daarom zoals je ook verwacht dat anderen je behandelen en hoe jij een ander behandelt. Je moet het de rest van je leven met jezelf doen en daarom is het belangrijk dat je een goede relatie met jezelf hebt.