Douwenocht

Alles over ondernemen

De civiele techniek: misschien ook voor jou hét ideale werkveld!

bouwhuysch

De civiele techniek is ontegenzeglijk voor iedereen een boeiend werkveld. Iedereen die zich in deze branche begeeft heeft namelijk een aandeel in het totstandkomen van bijvoorbeeld gebouwen, wegen, bruggen en tunnels. Bij dergelijk grote projecten zijn logischerwijs veel mensen met heel uiteenlopende kwaliteiten nodig, al dient er wel bij te worden gezegd dat een stukje technische kennis altijd wel gewenst is. Als je vacatures in de civiele techniek doorneemt zal het je verder opvallen dat goede samenwerkingskwaliteiten ook structureel belangrijk zijn. Een stukje stressbestendigheid en een portie doorzettingsvermogen zijn ook altijd welkom. Als je tot nu toe jezelf herkent in al het bovenstaande, dan is het aan te raden daadwerkelijk eens te reageren op zo’n vacature, of natuurlijk om een cursus of opleiding te volgen om je kansen op succes te vergroten.

bouwhuysch

Welke functies kent deze sector zoal?

Zoals gezegd heeft de civiele techniek veel verschillende specialisten nodig. De volgende specialisaties springen daarbij behoorlijk in het oog:

• Projectleider: dit is degene die een project begeleidt, ervoor zorgt dat deadlines worden nageleefd en dat de deelnemers goed met elkaar samenwerken.

• De ontwerper is de persoon die te bouwen objecten bedenkt en ontwerpt. Deze is ook nauw betrokken bij de aanleg.

• Calculator: op basis van het ontwerp calculeert deze bijvoorbeeld welke materialen en manschappen nodig zijn.

• De werkvoorbereider is degene die de juiste voorwaarden creëert zodat de werkzaamheden ook echt kunnen plaatsvinden.