Douwenocht

Alles over ondernemen

Consequentie van overtredingen als weggebruiker

Rijbewijs ingevorderd door snelheid

Zodra je een bepaalde grens overtreedt of een regels niet volgt kan het zomaar zijn dat er nare consequenties aan hangen. Zo kan onder invloed rijden resulteren in rijbewijs ingevorderd alcohol. Dit is natuurlijk logisch, want iemand die met alcohol achter het stuur stapt zorgt voor veel gevaar op de weg. Daarbij is het zowel voor andere weggebruikers als de persoon zelf gevaarlijk. De kans dat iemand een ongeluk veroorzaakt is namelijk veel groter wanneer iemand alcohol op heeft. Alcohol heeft namelijk een negatief effect op je focus en oplettendheid. Om te voorkomen dat mensen onder invloed gaan rijden, zijn er boetes of andere consequenties.

Veiligheid staat voorop

Ook voor te hard rijden is er een consequentie, zoals rijbewijs ingevorderd snelheid. Deze negatieve uitkomsten zijn er om mensen te ontmoedigen van gevaarlijk gedrag om zo de veiligheid van anderen te waarborgen. Het is namelijk onprettig om je rijbewijs kwijt te raken, want dan kan je niet meer gemakkelijk naar je werk of naar familie. Daarbij komt een overtreding ook op een strafblad te staan en dat heeft dan weer nadelige effecten wanneer je een VOG moet aanvragen. De politie doet regelmatig steekproeven of controles om ervoor te zorgen dat de gevaarlijke weggebruikers van de straat af worden gehaald.

Onterecht bekeurd?

Het kan soms voorkomen dat je onterecht bekeurd wordt. Dit kan komen door bijvoorbeeld een foutieve blaastest. Het is namelijk zo dat het gebruik van mondwater een blaastest positief kan laten uitslaan. Er zit alcohol in het mondwater en dit meet het apparaat. Om een onterechte bekeuring of ingenomen rijbewijs terug te draaien, moet je snel contact opnemen met de rechtbank. Het is hierbij handig om een jurist in te schakelen. Deze weten namelijk precies hoe de rechtbank werkt en kunnen je helpen bij het terugkrijgen van je rijbewijs. Als het je dus is overkomen dat je onterecht bent bekeurd, schakel dan zo snel mogelijk een jurist in om je te helpen.