Douwenocht

Alles over ondernemen

Betekenis NFT uitgelegd

online marketing uitbesteden bij Afdeling Online

NFT’s zijn erg populair, maar wat is het precies en wat kun je ermee? In dit artikel wordt de betekenis NFT uitgelegd. Daarnaast lees je ook hoe je hier geld mee kunt verdienen, wat je moet weten om te leren over NFT en hoe je erin investeert. Ben je benieuwd naar deze hype? Lees dan verder.

Betekenis NFT

De betekenis NFT is erg simpel, het staat namelijk voor Non-Fungible Token, ook wel een niet-inwisselbaar digitaal eigendomscertificaat. Dit betekent dat je een NFT kunt kopen en hier de eigenaar van bent, dit wordt allemaal geregistreerd. Dit eigendomscertificaat is gekoppeld aan een digitaal bestand, zoals een afbeelding. Dankzij NFT is het dus altijd duidelijk wie de eigenaar van een bestand is en wie hem heeft gekocht, om bijvoorbeeld fraude te voorkomen. Aan de NFT zit een unieke ID-code gekoppeld waardoor je zeker weet dat elke NFT ook daadwerkelijk uniek is. Dit zorgt er weer voor dat de waarde hoger kan worden, net als met een kunstwerk waar er maar eentje van is.

Geld verdienen met NFT

Nu je de betekenis NFT weet, zul je vast nieuwsgierig zijn naar de manier waarop mensen hier zoveel geld mee verdienen. Er worden namelijk NFT’s gekocht en weer verkocht voor grote bedragen. In principe kan iedereen hierin handelen, maar je moet natuurlijk wel weten wat je doet. Zo kon je vroeger een uniek voetbalplaatje verkopen voor een mooie prijs, tegenwoordig gebeurt dit met allerlei digitale creaties. Maar hoe weet je nou of iets daadwerkelijk geld waard is en hoeveel het precies waard is? Belangrijke bestanden zoals bijvoorbeeld het eerste Twitter-bericht of een bijzondere video waar mensen van af weten zullen een hogere waarde hebben. Alles wat je online kunt vinden kan nu van waarde zijn dankzij deze technologie. 

Leren over de betekenis NFT

De betekenis NFT is in zijn letterlijke vertaling erg simpel. Toch is het voor velen erg ingewikkeld, het is een nieuw concept wat veel verandering met zich heeft meegebracht. Er worden NFT’s voor miljoenen euro’s verkocht, zelfs als ze in jouw ogen niet zo bijzonder zijn. Maar tegenwoordig kan zelfs een meme die viral is gegaan een hoge waarde hebben. Om te handelen in NFT is het verstandig om jezelf goed in te lezen. Je wilt immers de markt begrijpen zodat je weet waar precies vraag naar is en kennis hebt van waardebepaling. Online kun je veel informatie vinden hierover, zelfs cursussen.

Investeren

Om geld te kunnen verdienen met NFT zul je geld moeten investeren. Je kunt er natuurlijk voor kiezen voor een NFT kopen waarvan jij denkt dat hij relatief laag in zijn prijs is, maar wel waarde heeft. Deze kun je vervolgens weer doorverkopen voor een hoger bedrag. Investeer alleen geld dat je kunt missen om te voorkomen dat je in de problemen komt. 

Conclusie

De betekenis NFT is Non-Fungible Token, dit houdt in dat er een eigendomscertificaat aan een digitaal bestand zit verbonden. Je kunt hier geld mee verdienen door hierin te handelen, lees je wel goed in en investeer nooit wat je niet kunt missen.