Douwenocht

Alles over ondernemen

Auto importeren via DAS import

Als je een nieuwe of andere auto wil kopen, dan kan je dat natuurlijk overal in Nederland doen. Je kan een particuliere verkoper zoeken, je kan naar een reguliere autodealer gaan, je kan kijken bij een merkdealer maar je kan ook een auto importeren via DAS import. Het importeren van een auto is makkelijker dan je in eerste instantie denkt. DAS import helpt je eenvoudig bij alles wat nodig is om je nieuwe auto naar Nederland te halen. 

Wat is een auto importeren? 

Een auto wordt in een land verkocht en hoort dan met een kenteken bij dat land. Zo is hij namelijk geregistreerd. Als je een auto wilt kopen die eigenlijk in een ander land staat geregistreerd, dan kan je een auto importeren. Het gaat dus om een auto die als occasion vanuit een ander land naar Nederland is geïmporteerd. 

Het voordeel van een auto importeren is dat het kan zijn dat de auto die jij zoekt niet of nauwelijks wordt aangeboden op de Nederlandse markt. Het aanbod in bijvoorbeeld Duitsland is vele male groter als je op zoek bent naar een occasion met weinig kilometers. Een ander voordeel is dat auto’s in het buitenland vaak vele malen goedkoper zijn dan in Nederland, ondanks de BPM die je alsnog moet afdragen. De auto is dus exact hetzelfde, want hij komt uit één fabriek, maar onder aan de streep heb je bij een import auto vaak minder kilometers voor minder geld dan dat je op de Nederlandse markt kijkt. Je kan jouw auto importeren via DAS import. 

Wat zijn de risico’s van een auto importeren? 

De grootste twee risico’s is dat je onbekend bent met het schadeverleden van de auto of dat de kilometerteller is teruggedraaid. Je kan dit voorkomen door het chassisnummer te controleren. Dat geldt overigens niet alleen voor buitenlandse auto’s, ook in Nederland kan je deze controle uitvoeren. Wel is het zo dat het bekend is dat er bij import auto’s sneller wordt geknoeid met de cijfers en gegevens van een auto. Als je een auto importeren via DAS import overweegt, kunnen zij je helpen met deze risico’s. Want je moet nogal wat regelen, denk aan de aankoop, het transport, keuring bij RDW, Belastingdienst en het kenteken. 

Wat zijn de voordelen om je auto importeren via DAS import? 

Er zijn een aantal voordelen als je op zoek bent naar een import auto om die auto importeren via DAS import. De jarenlange ervaring van DAS import zorgt ervoor dat zij snel, eenvoudig en efficiënt je kunnen helpen met het importeren. Daarnaast ontzorgen zij de klant omdat zij administratieve handelingen uit jouw handen nemen. Met hun scherpe tarieven zorgen ze ervoor dat ze een goede positie hebben op de markt, maar ook dat het rendabel blijft voor de klant. Want je hebt er niets aan als je geld wilt besparen door een auto te importeren, maar vervolgens alsnog een hoop geld kwijt bent omdat DAS import je helpt. Hun consult en ondersteuning verdient zich dus eigenlijk altijd terug vanwege de goedkopere aankooptarieven in Duitsland. Nieuwsgierig geworden om een auto te importeren? Dan is het handig om van tevoren al de BPM berekenen.