Douwenocht

Alles over ondernemen

Alles over een EPC contractor Nederland

Heb je je weleens afgevraagd wat een EPC contractor Nederland is en wat het verschil is met een turnkey operator? In deze blog gaan we je dat uitleggen! Lees dus snel verder.

EPC

EPC staat voor Engineering, Procurement en Construction. Dit is een proces waarbij een product, vaak bestemd voor een industriële installatie, wordt ontworpen, de ‘bouwstenen’ worden verzameld en vervolgens in elkaar worden gezet om zo tot een eindproduct te komen. Er zijn allerlei bedrijven die bijvoorbeeld industriële skids en modules bouwen op basis van EPC contracten. Hun klanten leggen dit bij hen neer omdat er allerlei specifieke kennis nodig is om de producten te ontwikkelen. Dit kunnen zij dan niet zelf, dus wordt er een EPC contract afgesloten!

Turnkey

Bij een turnkey operator is er een vergelijkbare situatie als bij een EPC contracter. Een turnkey operator krijgt minder informatie van de klant. Zij moeten dan zelf de beste manier vinden om aan de uiteindelijke wens van de klant te voldoen, waarna zij dit ontwikkelen en volledig gebruiksklaar opleveren.

Het verschil

Het verschil tussen de turnkey operator en de epc contractor zit hem dus in de hoeveelheid informatie die beide partijen van de klant ontvangen. Daarnaast zijn er nog enkele andere, kleine verschillen. Beiden komen in ieder geval voor in industriële branches, sectoren en omgevingen.

Op de hoogte

We hopen dat je nu helemaal op de hoogte bent van wat een EPC contractor Nederland is, wat een turnkey operator is en wat het verschil is tussen de twee. Het belangrijkst om te onthouden is dat ze eigenlijk beiden hetzelfde doen, machines en apparatuur of delen daarvan ontwikkelen voor gebruik in specifieke industriële omgevingen en sectoren. We hopen dat je deze blog leerzaam vond en tegelijkertijd ook een beetje leuk om te lezen natuurlijk!